Hamenés probléma

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy körülbelül 2-3 hete megy a hasam. Eleinte fájt is a gyomrom, fel voltam fújódva és rendszeresen kellett WC-re járnom. A széklet híg volt, világos színű, és mint ha nyálkás vagy zsíros lett volna, nem tudtam eldönteni pontosan. A tünetek enyhültek, de most már diétázom is. Mióta a diéta folyik rendben vagyok, de ha valami meleg zsömlét, vagy zsíros ételt fogyasztok stb. újra előjön a hasmenés. Egy éjszaka alatt lezajlik, aztán el is múlik. A diétás étel hatására szilárd lett a székletem. Lázam, hányingerem nem volt ez idő alatt. Székletem híg, és eleinte nagyon világos volt, most már viszont sötétebb, "jobb" lett a színe. Ha nem diétás ételt fogyasztok puffadás és szélgörcsök érezhetőek, valamint ilyen bélkorgást hallok, illetve hasmenésem van. Voltam orvosnál, azt mondta epegond lehet és diétázzam ki, de nem tudom, hogy el fog-e múlni csak diétával. Tehát jelenleg enyhe nehézséget érzek a hasamban néha, kis szélgörcseim vannak, illetve bélkorgást hallok. A székletem van hogy szilárd, van hogy híg, és a színe szerintem normális, bár lehet, hogy kicsit világosabb az átlagnál. Hasmenésem csak zsíros, megterhelő ételek után van. A gyomrom és a hasam egyáltalán nem fáj, lázam nincs, illetve hányinger, hányás sem volt. Ön szerint el fog mulni idővel, ha diétázom? Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Tisztelettel, Győző U.i.: Félek a végbéltükrözéstől:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

Leírása alapján gyomor-bélhurutja zajlott. Ez általában különösebb beavatkozás nélkül gyógyul. de utána gyakran észlelhető bélflóra-károsodás. A leírt tünetek ennek felelhetnek meg. Javaslom, használjon pre- és probiotikumot egy hónapig, a diétát fokozatosan bővítse, egyen gyakran, rendszeresen, lassan, nyugodtan, egyszerre keveset.

Kérdés: 2015. május 05., 10:38; Megválaszolva: 2015. május 05., 14:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?