Szivdobogaserzes, szivuteserzesek

tisztelt doktorno/doktorur. Mar egy jo ideje ramjonnek rosszulletek. Elsosorban szivdobogaserzesek, szivutesek. Heveny szivveres. Rosszulletekkel. Amikor nyugalmi allapotban vagyok, es fekszem a hatamon, erzem a szivdobogast, uteseket. Es nem tudom hogy miert van. Es olyankor elkell fordulnom valamelyik iranyban hogy ne erezzem. Ha ugy maradok a hatamon, erosebbe valik, es beindul a gyorsabb veres. A rosszulleteknel pedig nehezen kapok levegot, legyengulok, remegni kezdek, halalfelelmem van, es multkor a ball labamon vegigfutott egy aramutes vagy zsibbadasszeru valami. Rossz a kozerzetem is. Olyan a fejem mintha komas lennek. A latasom is rosszabodott egy picit. Szokott szirni a gyomrom folott, az oldalamnal fent a bal oldalon. Szekletzavarom is van, vizeletem is olykor surun van. Es van mar eleg regota nyelesi problemam is. Nem tudatos a nyelesem. 3 eve. Valamikor helyre jon egy kis idore. Es ha megnyom a pajzsmirigyem alatti reszeket nagyon erzekeny, legzesirritalo., es a pulzusom is sokszor volt magas. Alapberegsegem van a kronikus vastagbelgyulladas gyogyszert szedek ra: pentasat es imurant napi egy mind a kettobol plusz lansoprazolt a gyomromra. De a gyomrom a gyomorszajamnal ha megnYomom nagyon faj es erzekeny. Szeretnem ha megmondana mi lehet a bajom. A hatam kozepen is fajasok, nyomasok, feszitesek jelentkeznek surun.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza szerteágazó panaszok témában

Kedves Kérdező!

Panaszai eléggé szerteágazóak. A heveny szívverés hátterében állhat szíveredet, illetve más elváltozás is. Emiatt elsőként javasolnám laboratóriumi vizsgálatát, amiben vérkép, vas illetve TSH (pajzsmirigyműködés) is szerepeljen, ezek normál értéke esetén kardiológiai kivizsgálás szóba jöhet. Látáspanasza miatt keressen fel szemészorvost, lehet, hogy szemüvegre van szüksége. A nyelési panasza miatt keresse fel gastroenterológusát. Mivel fiatal életkora ellenére is egyidejűleg eléggé sokirányú panasza van, amennyiben a fent javasolt vizsgálatok nem igazolnak kórosat a háttérben lelki eredet, pánikzavar lehetősége is felmerülhet.

Kérdés: 2015. április 04., 18:16; Megválaszolva: 2015. április 09., 21:54
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium