Aranyér vagy valami komolyabb

Tisztelt Doktor Úr! Kb egy hónapja voltam influenzás majd utánna valószínűleg bélfertőzést is kaptam mert 2-3 hétig emésztési gondjaim voltak. Teltségérzet, időnként fájdalom a gyomoszály környékén, több bélgáz a szokásosnál és morgó morajló belek. A székletem is higabb lett és sűrübben kellett mennem wc-re. Diétával mostanra rendeződik a helyzetem viszont jelentkezett egy újabb probléma. Kb 1 hete a végbélnyílásnál egy kisebb csomó jelentkezett ami guggolásnál jobban kijön álló helyzetben visszacsúszik. A végbél nyílásától húzódik befelé kb 1-2 cm. Olyan mintha aranyér lenne. Az újommal kitapintható és mozgatható. Nem nagyon fáj inkább kellemetlen érzés. (volt már aranyerem 1x de akkor sokkal jobban kidudorodott és fájt) Mivel a családomban már volt daganatos megbetegedés ezért kb 3 éve megcsináltattam a klonoszkópia-i vizsgálatot ami negatív eredményt mutatott. Érdeklődnék, hogy ez inkább aranyér lehet, vagy valami komolyabb és szükséges újjabb klonoszkópiai vizsgálat? Tisztelettel, FD.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza aranyeresség témában

Ha 3 éve negatív volt a colonoscopia, nem szükséges jelenleg újabb vizsgálat. A panasz tényleg aranyérre jellemző. Érdemes valamilyen kúpot használni pár napig, valamint diosmin tartalmú készítményt használni kúraszerűen (Detralex, Venotec) .

Kérdés: 2015. április 01., 10:05; Megválaszolva: 2015. április 01., 15:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?