Emésztési problémák

Tisztel Doktor Úr! Olyan problémával keresném, hogy volt 10éve egy két oldali lágyéksérv műtétem, amely után alhasi fájdalmaim a mai napig is vannak. PP háló beültetéssel és titanium kapocs rögzítéssel történt! Melynek érezhető felső rögzítése ahol fájdalmas pontok vannak, melyek hasizom használatra fokozódnak. Emésztési problémáim is vannak, lehet ideg alapján van, de ezek műtét óta vannak jelen. Alkoholtól vírusos hasmenés tüneteim vannak, 8éve nem is iszok 1 pohár sört sem, csak megjegyeztem, bár ez is érdekelne mi okozhatja. Derékfájásom is van izületi panaszokkal és allergiám fokozódott illetve alakultak ki azóta! Voltam vastagbél tükrözésen ahol semmi kórosat nem találtak! Változó a székletem és az emésztésem, de amikor rosszul vagyok jön a savas(amúgy is savas vagyok) , kimerültnek érzem magam, rengeteget tudok enni is ami nem látszik meg rajtam. Szorongásos panaszim is vannak a rosszullétekkor! Vérvételen Alfa-amiláz mindig 10%-al magasabb, Utoljára: Kreatin-kináz 30-40%-al magasabb volt a felső határnál, triglicerid 2, 7 volt. Amivel helyre tudom hozni a rosszullétem az ha citromot kifacsarok és vízzel hígítva megiszom, pár pohár után jelentős javulás következik be, illetve étkezés előtt fogyasztom akkor jobb a közérzetem és hasam és nem megy a hasam. Székletem reggelente szokott több laza lenni, illetve világos habos hasmenésem van ha rosszul vagyok nagyon és kesernyés szaga van. Probiutikumot probáltam és pár dolgot: utifűmaghéjt reggelente fogyasztok rost miatt, zöldség gyümölcsöt fogyasztok, de semmi nem vezetett tartós javuláshoz, kocogni is járok rendszeresen. Valami megoldást tudna doktor úr ajánlani megköszönném vagy hova menjek kivizsgálásra!? Csináltattam egy Food Detective Intolerancia tesztet ahol a tojás volt közepes erősségü, nemtudom mennyire hihetők ezek az eredmények!? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztési zavar témában

A laboreltérések nem aggasztóak (az amiláz-emelkedés jó eséllyel veleszületett dolog, un. macroamylasaemia, mely nem betegség, a CPK emelkedés pedig az izommunka eredménye lehet) . Megoldásként a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű (egyszerre legalább 1 hónapos) használata jöhet szóba. A tojásra való közepesen pozitív válasz miatt érdemes lehet pár hónapig ezt kerülni.

Kérdés: 2015. március 30., 12:29; Megválaszolva: 2015. március 30., 14:52
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?