Máj- epe probléma? Vagy más?

Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten voltam orvosnál, mivel decemberben éreztem először olyan fájdalmat a hát és mellkasi részemen, a lapockák és a bordák részén, hogy alig birtam elviselni. Nemrégiben évekig fizikai munkát végeztem a gyárban ahol dolgozom és sokszor éreztem zsibogást a nagy megterheléskor a hátgerincem felső részén. Egész nap a nyakamat előrehajtva és lehajolva kellett dolgoznom 8 órahosszát.És sokszor fájt a hátam emiatt.De ilyen erős izomfájdalom december előtt nem volt. Azóta néhányszor előfordult, múlt héten elmentem orvoshoz, mert már az epeköre is gyanakodtam, amely szintén van, néhány éve lett megállapítva. Apró kövek. Nos, elmentem egy hasi ultrahangra, ahol megállapította a doktor, hogy az epekő létezik, viszont a májon értágulatokat látott és azt mondta, hogy lehetséges attól, hogy egy pici kő belejutott. Elküldött vérvételre, melynek az eredménye igencsak rossz. T-BILIRUBIN: 24, 9 umol/L D-BILIRUBIN: 4, 2 umol/L AST (SGOT): 137 U/L ALT (SGPT): 199 U/L Szerdán viszem az orvoshoz az eredményt, bár a laborban nem vigasztaltak meg. Azt szeretném kérdezni, hogy mire utalhat ez a rossz véreredmény? Nem valami daganat vagy tumor? Nagyon félek! Amúgy nem vagyok beteg, (bár a stressztől lassan az leszek) csak a hát és a mellizomfájdalom nagyon sűrűn rámtör. Most kaptam görcsoldót, most nem annyira fájdalmas, nagyon picit érzem csak néha. Enni birok, nagyon is jól, súlyfeleslegem nincs ésnem is fogytam. Viszont óriási problémám az, hogy félek, rettegek, hogy miért van ez.Érzem a jobb borda alatt nyomásra érzékenységet, ami ugyan kellemetlen, de nem fáj. 3 hete nagyfokú izzadást tapasztalok alvás közben.Csak akkor amikor alszom. Azelőtt soha nem volt ilyen, egyáltalán nem vagyok izzadós tipus. 36 éves múltam. Nő vagyok. Válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel_ ANDREA

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Cholelith-choledocholith témában

A májenzim-emelkedés és az ultrahangos lelet együtt tényleg epekövességre illetve az epekő közös epevezetékbe való jutására utal. Ez okozhatja a panaszokat is. Mindenképp tovább kell vizsgálódni, hogy jelenleg van-e kő a közös epevezetékben (ERCP vizsgálat) , illetve az epehólyagot érdemes eltávolíttatni a tovább szövődmények megelőzése végett.

Kérdés: 2015. március 23., 06:12; Megválaszolva: 2015. március 23., 08:30
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás