• Tumormarker

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Csináltattam egy férfiaknak ajánlott 5 tumormarkes vizsgálatot. Az eredményeknél 2 plusz jellel megjelölt értékem van. Monocyta 0, 84 K/ul ref. érték: < 0, 80 CEA 7, 00 ng/nl ref. érték: < 5, 80 Szeretném megkérdezni, hogy ezek komoly problémát jeleznek-e! Az Ön tanácsát kérném, az esetleges további vizsgálatokkal kapcsplatban! Köszönettel

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laborvizsgálatok témában

        Kedves Kérdező! Önmagában a labor eltérések nem értékelhetőek. A Cea normál értéke például attól is függ, dohányzik-e valaki. Komolyan akkor merül fel daganatos betegség lehetősége, ha általános panaszok, egyéb vizsgálati leletekben eltérések (pl, rtg, ultrahang, CT vagy MRI), a laborban pedig összetartozó tumor marker emelkedés és más általános eltérések is vannak (pl. CRP emelkedés, vérszegénység, stb.). Üdv: dr. Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2015. március 19., 16:56; Megválaszolva: 2015. március 24., 00:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: