Mióma-meddőség?

Tisztelt Doktor Úr! Lassan 1 éve próbálkozunk babával, de eddig eredménytelenül.Nőgyógyászom végzett ultrahangvizsgálatot szeptemberben, ahol megállapította, hogy vékony a nyálkahártyám, és több félig érett tüszőm van, amik nem engedik egymás érését. Most februárban egy clostilbegyt kúrát tartottam, majd 13. napon kellett uhra mennem, ekkor jobb oldalon 2 nagy érett tüszőt látott illetve a bal oldalon is egyet (kaptam pregnyl 5000 injekciót) . A doktor úr észre vett egy: fundus mellső fal határán 6 mm-es méhürt deformáló myomagócot. Azt mondta a doktor úr, ha ebben a hónapban sem sikerül teherbe esnem, akkor a következő hónapban ki kell műteni ezt a miómát. Ugyanarra a napra kaptam időpontot egy endokrinológushoz, aki azt mondja, hogy erre a műtétre egyenlőre szerinte semmi szükség, előbb végezzünk hormonvizsgálatot, hogy kizárjunk más hormonproblémát. Természetesen a nőgyógyász nem tud róla, hogy elmentem endokrinológushoz is. Kérdésem, hogy önnek mi erről a véleménye? Mit tanácsol? Ez a mioma műtét mennyire veszélyes? Ha megműtenek, utána mennyi időnek kell eltelnie, hogy babával próbálkozzunk? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza Myoma témában

Kedves Kérdező!

A méhűrt domborító myomát mindenképp szükséges eltávolítani. Emellett fontos, hogy az endokrinológus is terapizálja ha szükséges.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. március 11., 19:41; Megválaszolva: 2015. március 23., 20:29
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?