Gyógyszer, és röntgenártalom terhesség elején

Tisztelt Doktor Úr! Február elején tüdőgyulladást diagnosztizáltak nálam, és 3 féle antibiotikummal kezeltek: 1. Tavanic 500 10 napig 2. Fromilid Uno 500 10 napig 3. Augmentin Duo 7 napig Ezidő alatt háromszor készítettek rólam röntgenfelvételt ólomköpeny nélkül. Ma kiderült, hogy 9 hetes terhes vagyok. Véleménye szerint mennyi az esélye a magzatkárosodásnak? Érdemes megtartani a terhességet, vagy inkább a megszakítás mellett kellene döntenem? Válaszát előre is köszönöm: Vera

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A gyógyszer szedése a magzat fejlődési rendellenességet okozó hatásának kockázata 2%, a röntgené 6%-ra tehető. A terhesség kiviselésének genetikai szempontból ellenjavallata nincs.

A kockázat nem akkora, hogy a várandóság ne lenne kiviselhető.

Kérdés: 2015. március 10., 22:28; Megválaszolva: 2015. március 12., 19:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás