krónikus hasmenés

Tisztelt Plósz János Dr Úr! Tavaly szept. közepétől mindig visszatérő hasmenésem van. Úgy kezdődött, hogy vendégségben a húsleves hideg volt. A következő hónnapokban a hasam úgy dübörgött és felfúvodásom volt hasmenéssel. Napi 5-6 alkalommal. Azt észrevettem, hogy a tejes ételek fogyasztása jobban befolyásolja. A zsíros ételek is hasmenést váltanak ki (régen ez nem volt próbléma) . Voltam gasztroenterológusnál, aki elküldött széklet vizsgálatra dec. közepén, aminek az eredménye szalmonella volt. Azóta nem tudtam elérni, hogy még egy széklet vizsgálat legyen. A problémám azóta is fennáll, azzal a különbséggel, hogy hasmenésem van. Ezt ugyan 1-2 szem Lopediummal karban tudom tartani, de ez rendsze- resen nem megoldás. Azért aggodom inkább, hogy nem-e valami komolyabb betegség van a háttérbe. Nem tudom segítség-e Önnek, hogy azóta nagyon izzadékony vagyok a felsőtesten. Ebben kérem vélaményét. Email cím: [email protected] Köszönettel: Tné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Salmonella témában

Mindenképp meg kellene ismételni a széklettenyésztést valamint egy vastagbél-tükrözés is indokolt lehet (a súlyosabb betegségek kizárása végett) . Addig is érdemes tartósan pre- és probiotikumot használni, kerülni a tejes ételeket, gyakran, egyszerre keveset étkezni, lassan, nyugodtan.

Kérdés: 2015. március 01., 16:26; Megválaszolva: 2015. március 02., 01:08
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom