Mi a megoldás?

Tisztelt Doktor Úr! Kiderült, hogy a székletemben sok gomba telep van, amire gyógyszert kellene szedni. A problémám az, hogy laktóz intolarenciám van és a gyógyszerek amik jók lennének mind tartalmaznak laktózt. Az orvosom kitalálta, hogy laktóztablettával együtt szedjem a Nistatin nevű gyógyszert, napi háromszor és napi három laktóz tabletta.Öt doboz gyógyszer van felírva. Tényleg ez a megoldás? Lehet laktóz tablettát szedni ilyen sokáig? Kérem segítsen válaszával, előre is köszönöm: Ramóna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza laktóz intolerancia témában

A tabletta az lactase (laktóz-bontó enzim) , használata bármeddig lehetséges. De a laktóz-intolerancia nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogyaszthat laktózt, hanem azt hogy jelentősebb mennyiséget nem tud megemészteni. A tablettákban lévő, vivőanyagkészt szereplő laktóz általában jelentéktelen mennyiségű.

Kérdés: 2015. február 21., 07:04; Megválaszolva: 2015. február 21., 08:17
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?