• Hypokalaemia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hypokalaemiás vagyok tizenéve.Általános orvosi tanácsként a (kaldyum 600mg 6-8kapszula/nap) magas káliumtartalmú zöldségeket fogyasztok.Ezek hatására azonban egyre több vizelet választódik ki minek következtében egyre kevesebb bennem a kálium.Ezen paradox dologra miszerint a magas káliumtartalmú zöldségek pont a káliumtartalmuk miatt erős vízhajtók így ez számomra érthetetlen. Minél több K-tartalmú zöldséget eszem, annál több a vízhajtás, így egyre kevesebb bennem a kálium.Ez sajnos a gyakorlatban is így van de ez számomra érthetetlen. Tisztelettel Péter

        Dr. Szanyi Andrea válasza a kálium témában

        Kedves Kérdező! A hypokalaemia okát kellene kideríteni és ennek megfelelően kezelni. A káliumnak nincs direkt diuretikus hatása.


        Kérdés: 2015. február 20., 15:31; Megválaszolva: 2015. február 24., 16:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        kedves Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! (én vagyok,aki nem mer enni) Ön javasolta, hogy estére quamatel ,gaviscon stb-t használjak... Csak az a baj, hogy ha az égő gyomromra bármilyen savcsökkentőt beveszek csak még jobban fog égni és...