gyors szivveres

Jo napot kivanok! A 3 eves fiam 5 ik napja lazasodik be, adtam neki nirofent es panadolt felvaltva, delutanonket keso estig, majd reggel is 4 orankent kell, adjam oket, majd napkozbe 2x 3x kivarja a 6-8 orat mielott ujbol belazasodik. Ma ar 5 ik esteje es mar nagyon kezdtem aggodni hogy meddig normalis a lazas allapot? kohog, koptetot is adok es 3 napig salbutamolt adtam, ugyanis a fiam horgo gyulladast szokot kapni az elmult egy evben, ha megfazik, es mindig ezeket szokta a doktorno felirni, plusz az antibiotikumot..........Voltunk sobanyaba 2 hettel ezelott, es egy hete kohecsel, de csak 5 napja kezdett belazasodni, es kohogni, folyik az orra, voltunk a doktor nonel es azt mondta hogy most csak enyhe bronchitise van, ugyhogy mar kihagyhatjuk a salbutamolt 3 nap utan es csak a koptetot, es ha kell lazcsilapitot adjak. Ma delutan belazasodott es beadtam a nurofent 5ml, es alig 3 ora mulva megint kezdett belazasodni, es elegge szapora volt a sziverrese, engem ez az ami nagyon aggaszt, hogy ez termeszetese hogy ilyen gyorsan ver a szivecskeje nem ugy hogy 1..2..3..4 hanem 1 2 3 4, es kb 15 msp alatt kb 20-30 at ut, ez a lazzal jar vagy utalhat masra is? es mitol lazasodhat igy vissza miert nem mulik mar a laz, ha nincs mas baja? vagy ez termeszetes lefolyasa a megfazasnak, nathanak?: (ugy orultem hogy nem kell antibiotikum es most kitudjuk konnyebben kezelni, de aggodom hogy nemjon le a laza, mit tanacsol a Doktorno?

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Balogh Andrea válasza 5 nap láz témában

Kedves Kérdező!

5 nap láz az már nem kevés. Mindenképpen azt tanácsolom, hogy menjenek vissza a háziorvoshoz egy újabb vizsgálatra sajnos lehet, hogy újból antibiotikum adásra lesz szükség. Jó lenne egy laborvizsgálat esetleg röntgen, hogy meglássák mennyire nagyfokú a gyulladás.

A gyors szívverés lehet a láztól, ilyenkor normálisan is gyorsabban ver a szív. Ha máskor is nagyon szapora a pulzus akkor mindenképpen ki kell vizsgálni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. február 19., 22:25; Megválaszolva: 2015. február 20., 19:47
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás