UH lelet értékelése - nyirokcsomó megnagyobbodás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tisztelettel kérem szíves segítségüket a Húgom UH leletének értékelésében. Múlt nyáron csomót észlelt a bal mellkasán. A háziorvos UH vizsgálatra utalta, ahol 8x4 mm vetületű lypomának jelezték. A növekedés kizárására fél év elteltével kontroll vizsgálatot kértek. A kontroll vizsgálaton a csomó 18x4 mm méretű lett. Cytológiai vizsgálatra előjegyezve. A Húgom sokat dolgozik, főállásban dajka, de mellette eljár rendszeresen takarítani is. Sűrűn náthás, lehet, hogy a sok tisztítószerre is allergiás, vagy csak az óvodásoktól kap el mindent....Háziállataik: 1 kutya és 3-4 macska (a macskák időnként bent a lakásban) Mellékelem a készült leleteket. Tisztelettel kérem, szíveskedjenek tájékoztatni, hogy mit jelenthet, mi okozhatja ezt az eltérést? Köszönettel: JMari

Dr. Szanyi Andrea válasza csomó témában

Tisztelt Kérdező!

Mivel mindkét leletben lipomára - jóindulatú zsírcsomóra - utaló leírást adtak, különösebb aggodalom egyelőre nem indokolt. A növekedés miatt javasolták a citológiai vizsgálatot, ami remélhetőleg megerősíti ezt a diagnózist és nem fog másra gyanút kelteni. A többi körülmény - a munka, allergia, állatok jelenléte - nem befolyásolja a zsírcsomók megjelenését és növekedését.

Kérdés: 2015. február 15., 17:39; Megválaszolva: 2015. február 16., 13:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nem múló aranyér
Tisztelt Doktornő/Doktorúr Kb 2 hete jelent meg a hátsómon egy bab nagyságú általam külső aranyérnek diagnosztizált csomag. Az első héten csak...
Forduljak orvoshoz?
Tisztelt Dr.-Dr Nő Tegnap vettem észre egy borsónyi csomót a nyakam felső részén, a hajvonalam kezdeténél. Nem mozdítható, nyomásra, vagy ha...
Fülcimpa alatti csomó, okozhatja...
Üdvözlöm! Korábban kérdeztem egy a torokban levő "gömbbel" kapcsolatban, végülis kiderült, hogy a kivett mandulám helyett vastagodtak meg a...
Borsónyi kemény csomó a fül...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy napja észleltem borsónyi kemény, környezetével összekapaszkodó, nem fájdalmas, nem mobilizálható csomót a jobb...
Dudor vagy csomók
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! A bal oldalamon a bal oldali bordák és a medence csont között ahol az External Oblique (a neten ezt a nevet találtam)...