Vér a székletben

Tisztelt Doktor Úr! A következő problémámmal fordulok önhöz. Kb. 3 évvel ezelőtt jelentkezett először friss élénk piros vér néhány székelés alkalmával. Ez kb. 3 havonta egyszer fordult ilyen elő. Proktológusnál háromszor is voltam, de nem talált semmit. A tavalyi évben teljesen tünetmentes voltam, vagyis egyetlen egyszer sem volt vérzés. Idén januárban viszont visszatért egy alkalommal. Nem fogyok, nincs hasmenésem, nincsenek hasi fájdalmaim. A vérképem is rendben van, bár a koleszterinem és a triglicerinem magas. Ami viszont régóta kísért az egy végbéltájéki viszketés, aminek az intenzitása változó. Már 10 bőrgyógyásznál is voltam, de sajnos egy sem tudott megfelelő gyógymódot erre a viszketésre. Viszont nem tudom, hogy a kettő összefügg-e egymással. A vérzés azonban jobban aggaszt. Székletem – mivel sok rostot szedek útifű maghéj formájában is – viszonylag laza. Mi állhat a háttérben? Mit javasol? Mielőbb keressek fel egy gasztroenterológust? Köszönöm a válaszát?

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza aranyeresség témában

Igen, a vérzés mindenképp aggasztó tünet, illetve a viszketéssel társulva jó eséllyel aranyeresség jele.

Kérdés: 2015. február 09., 10:41; Megválaszolva: 2015. február 09., 10:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat