helycobakter?

Tisztelt Doktor Úr! 2 éve a háziorvosom antibiotikum és savlekötő kombinációval helycobakter ellenes kezelést alkalmazott nálam. Később a vérképből kiderült, hogy még mindig pozitív vagyok helycora, de az orvosom szerint ez a baktérium szinte mindenkiben benne van, és ne aggodjak, amíg nem okoz tűneteket, addig nincs gond. A savlekötőt azonban nem tudtam abbahagyni, azóta is napi 40 mg protonpumpagátlóval kezdem a napom. 2 hete azonban nagyon érzékeny lett a gyomrom, felhasi égő érzésem, fájdalmam lett, ami miatt már fűszeres, zsíros dolgokat abszolút nem ehetek. Az ilyenektől eddig is hasmenést kaptam, (van epekövem is, de ugy gondolom nem ez okozza a panaszaim) . Többet böfögök, megijedtem, hogy esetleg a helycobakterem nagyon elszaporodott. Életmódot váltottam, és felkerestem ujra az orvosom. Ő is azt tanácsolta, hogy egyek többször keveset, és zsír és fűszermentesen, majd megduplázta a savlekötőm. Most napi kétszer 40 mg pantoprazolt szedek. Ennek ellenére tegnap délután gyomorégésem volt, háztartási keksszel enyhítettem. A kérdésem az lenne, hogy aggódjak- e a helycobakterem miatt, vagy szedjem nyugodtan tovább a savlekötőt? Normális ilyen nagy mennyiségben szedni ezt a fajta erős savlekötőt? Hozzá lehet szokni a savlekötőhöz? Tisztelettel: Dóráné

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza H. pylori témában

A vérből kimutatott antitest nem alkalmas az eradikáció megítélésére, tartósan emelkedett maradhat a szintje sikeres kezelés után is. A dupla dózis szedhető, gondot nem okoz, de mindenképp érdemes lenne gyomortükrözést csináltatni, tekintettel a tartós gyógyszerszedésre, a panaszokra illetve a vizsgálat során vett mintából egyértelműen vizsgálható a H. pylori státusz.

Kérdés: 2015. január 31., 18:30; Megválaszolva: 2015. február 01., 19:17
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés