Alvászavar

Tisztel Doktornő! Három gyermekem van (fiúk) . A legkisebb most lett 4 éves decemberben. Mióta megszületett azóta veri a fejét az ágyba vagy a párnába. Mikor kicsi volt mindig így altatta el magát. Arra is gondoltunk, hogy biztos a mandulái miatt nem kap elég levegőt és e miatt csinálja ezt. Igen, nagy volt az orrmandulája. Februárban mindkettőt kivetettük. Azóta alább hagyott ez a dübögés, de még mindig csinálja. Elalváskor már nem, de alvás közben igen, csinálja. Vagy Én vagy a nagyobbik fiam szólunk neki, hogy forduljon meg akkor abba hagyja ideig óráig. Aztán megint kezdi. Valamikor 2-3-szor csinálja ezt, de valamikor 5-6-szor egy éjszaka. Nem tudom, hogy hogyan lehetne ezt megszüntetni? Már azt is csináltam, hogy ott alszok mellette és amikor elkezdi csinálni akkor szólok neki vagy megsimogatom a fejét, megfordul és alszik tovább. Szoktam másnap reggel kérdezni tőle, hogy miért dübögtél, de választ nem kapok. Arra viszont emlékszik, hogy csinálja, mert volt már olyan is, hogy reggel kérdeztem, hogy dübögtél-e és szokta mondani, hogy igen. Vagy az is eszembe jutott, hogy nem tudna olyankor aludni és így altatja magát? Vagy tényleg csak egy rossz szokás lenne és majd kinövi? Csak egy kicsit idegesítő mindig erre kelni, hogy dübög, persze a testvéreit sem hagyja így piheni. Gyermekem kiegyensúlyozott, nincs vele probléma, nappal nem fáradt. Jár oviba, ott nem veri a fejét, igaz csak 2 órát alszanak ebéd után. Szóval ezzel kapcsolatban kerestem meg Önöket, hogy nem-e tudnának ebben segíteni, hogy mit csináljunk ezzel a dübögéssel, hogy elmúljon? Köszönöm, várom mihamarabbi válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Balogh Andrea válasza ágyrácsba veri a fejét elalváskor témában

Kedves Kérdező!

Ezt a gyerekek akkor szokták csinálni ha nem tudnak elaludni és önmagukat altatják. Azt tanácsolom próbáljon meg elalváskor odamenni hozzá, simogatva elaltatni, szeretettel. Lehet, hogy sok idő amíg változást tapasztal. Amennyiben hosszabb időn át sincs változás azt tanácsolom keressenek fel egy gyermekpszichológust.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. január 29., 14:06; Megválaszolva: 2015. február 02., 17:40
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat