B6 vitamin túladagolás?

Tisztelt Doktor Úr! 24 hetes kismama vagyok. A 9. héten voltam egy magán genetikai ultrahang szűrésen, ahol az orvos Magne B6 extra készítményt ajánlott 3*1 mennyiségben. Ezt a gyógyszert a terhesség 18. hetéig így szedtem, majd a nőgyógyászom - a keményedések miatt - azt mondta szedjek inkább 2*2 Magne B6-ot. Azonban sajnos tévedésből én továbbra is a Magne B6 extra változatát szedtem, amit a tegnapi napon vettem észre. Emelett még Elevit terhesvitamint is szedtem és szedek a mai napig. Tudomásom szerint a várandósság alatt 450 mg magnéziumra van szüksége a kismamának, én viszont az elmúlt másfél hónapban 500 mg-ot vettem be (Magne B6 4*100 mg, + elevit 100 mg) . Ugyanakkor a b6 vitaminból, ha minden igaz csak 2, 2 mg az ajánlott napi bevitel, ezzel szemben én összesen 41, 9 mg-ot vettem be naponta (Magne b6 4*10 mg, + elevit 1, 9 mg) . Ön szerint okoztam valamilyen problémát a magzatnál a túlzott vitaminfogyasztással? Elsősorban a b6 vitamin miatt aggódom, mert az 19-szerese volt a napi ajánlott mennyiségnek! Nagyon köszönöm a válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza b6 témában

KedvesKérdező!

Ne aggódjon semmi probléma nem lesz a rövid ideig tartó magasabb dózisú szedéstől. Napi 3x1-2 MgB6 szedėsét javaslom.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. január 27., 11:21; Megválaszolva: 2015. január 31., 13:39
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés