Bárányhimlő: beoltassam vagy ne?

Tisztelt Dr. Balogh Andrea! Kislányom 20 hónapos múlt. Jövő Héten kezdjük a bölcsődét. Ezért most kérdésessé vált a bárányhimlő elleni védőoltás beadása. Egyrészt, elég rosszakat hallani mostanában a be nem oltott bárányhimlővel fertőzött gyerekek állapotáról, a betegség lefolyásáról, ezért gondoltuk, hogy beoltatjuk a kislányomat. Azonban a gyermekem háziorvosa és a védőnőnk szerint sem kellene, hanem át kell esni rajta, mert nem tudni, hogy meddig nyújt védettséget az oltás, így ha 20-25 év múlva, amikor már az oltóanyag nem hatásos, és akkor, például terhesség alatt kapja el az akkor már felnőtt gyermekem, akkor az sokkal veszélyesebb. Ekkor már az anyára is és a gyermekre is. Véleményét szeretném kérni az oltásról. Beoltassuk a kislányomat vagy sem? Köszönettel, Edit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza bárányhimlő témában

Kedves Edit!

A háziorvosukkal és a védőnővel értek egyet. Ha elkapja a kislánya a bárányhimlőt több módszer van arra, hogy könnyebben átvészelje de ha felnőtt korban kapja el és akkor éppen babát vár az valóban veszélyt jelent a kisbabára és rá is. Ha nem vár babát akkor is felnőtt korban valóban veszélyesebb.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. január 26., 22:43; Megválaszolva: 2015. január 28., 20:13
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg