Alhasi gorcsos fajdalom lazzal!

Tisztelt Doktorno! Masodszorra fordul elo alhasi gorcsos fajdalom es lazzal jar! Eloszor annak tudtam be hogy nagyon sok napraforgomagot ettem es talan attol lett hasmenesem es ez a gorcsos fajdalom! Vettem be lazcsillapitot (ibuprofen) egy hetig tartott nem kivantam semmit enni es minden keresztul ment rajtam! Imadom a tejet (hazi tej) es eleg sokat is iszom de arra se tudtam ranezni maradt a soban vizben fott krupli! Helyre jott minden.Ez tortent par honappal ezelott! Most eppen kulfoldon vagyok es ujra elojott ugyanaz az erzes, megint napraforgomagot ettem! A gorcs az alhss kozepen eros es hasonlit a menstruacios fajdalmakra vagy gyomorrontassal jaro hasmeneses gorcsokkel! Most hasmenesem nincs de lazam volt (ibuprofen) megint! Lazam lement jobb lett egy kicsit! Tejet iszom (nem hazi)! Kerem adjon tanacsot mi lehet az oka? Panikba vagyok mert itt nincs biztositasom es nem szeretnek orvoshoz menni! Maradok Tisztellettel Koszonettel! Dinnyes Magdolna

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tóth Judit válasza diverticulitis témában

Kedves Magdolna!

Nagyon nehéz vizsgálat nélkül választ adni, nem is fogok, mert az egészen banális dologtól elkezdve az egészen komoly problémáig is belefér.

A legenyhébb, ami azért szintén igényel figyelmet, az esetleg a magot tartalmazó étkezésből adódhat, a diverticulitis, vagyis a bél apró, vagy nagyobb kiöblösödéseiben kialakult gyulladás, ami esetleg bélperforációig is eljuthat.

Az is előfordulhat, hogy a panaszai nem függenek össze a napraforgóval, csak véletlen egybeesés lehet, és egészen más probléma van a háttérben.

Javaslatom a következő: ha nem szünnek a panaszai feltétlenül és haladéktalanul forduljon orvoshoz. Ha megszünnek, akkor tervezhetőbb, de akkor is igényel további vizsgálatokat.

Sajnálom, hogy nem tudtam megnyugtatóbbat mondani, de a panaszaiból ugy gondolom orvosi vizsgálat feltétlenül szükséges.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. január 23., 13:41; Megválaszolva: 2015. január 23., 19:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés