Antibiotikum+fogamzásgátló

Tisztelt Doktor Úr! A Belara nevű fogamzásgátló utolsó szemét a tegnapi napon vettem be, most épp a 7 napos szünet első napja telt el. Azonban a folytatást tekintve gyógyszert váltottam, méghozzá a Gestomix nevű fogamzásgátló tablettára. Azonban eléggé lebetegedtem és arcüreggyulladásra Fromilid (500 mg) filmtablettát írtak fel. A mai napon beszedtem az első 2 szemet. Olyan kérdésem van, hogy mivel legközelebb vasárnap szedek be fogamzásgátlót (ráadásul újat) , így az antibiotikum mennyiben befolyásolja a fogamzásgátló eredményességét? És ha befolyásolja, akkor meddig ajánlott a kiegészítő fogamzásgátlás, ha vasárnap szedem be az antibiotikum utolsó adagját? Előre is köszönöm a doktor úr válaszát! Alexandra

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza oc témában

Kedves Alexandra!

Az új gyógyszeres első ciklusban még legyenek kedvesek használjanak óvszert mindenképpen.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. január 18., 21:47; Megválaszolva: 2015. január 26., 13:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés