Gyulladás vagy komolyabb?

Tisztelt Doktor Úr! 43 éves, káros szenvedélyektől mentes, aktív sportoló vagyok.Sem alkohol, sem cigaretta sőt kávé sem szerepel a napjaimban.5 héttel ezelőtt volt egy altatásos 1, 5 órás lábműtétem. A műtét után 2 napig éreztem nyeléskor a torok-gége fájdalmát gondolom az altatáshoz szükséges tubus vagy egyéb eszközök miatt. A műtét után 2 héttel, ebéd közben volt egy félrenyelésem /hús/ ami már fulladásos tünettel járt, de sikerült időben felköhögni az ételt. Ezt követően 3 hétre, kb 1 hete érzem nyelést követően /vagy ekkor tűnt jobban fel? / 1-2 másodperc után és nem hosszú időre, a gége és alatta egy arasznyira levő szakaszon valahol nyelőcsőnél, egy olyan érzést mintha "lenne ott valami". Ez az ébredést követően nem jelentkezik, rá 1-2 órára csak, sem étel sem ital nyelésénél nem érzem vagy nem tűnik fel, csak nyál nyelésnél érzem, tapasztalom.Nem tart hosszan, nem erős és nem is fájdalom ez-amit 1-2 napja néha nyelés nélkül is érzek ezt a furcsa érzést. Amúgy nem akadályoz sem levegővétel sem nyelés közben. Nem köhögök, nincs hányinger sem öklendezés, nem csuklom, fájdalommal sem jár, sem pedig savat nem érzek, csak egy olyan tompa "nemkívánatos" eddig nem tapasztalt érzés. A testsúlyom viszont változott, talán ez a kevés mozgás miatt lehet az elmúlt 5 hétben 3 kg pluszba / 85kg/179cm/. Más tünetet nem vettem észre, csak ezt a nyelést követő /néha állandó/ tompa kis "buckó" érzést./ 3évvel ezelőtt volt egy gyomortükrözésem, fekély miatt.Szövetminta negatív, és gyógyszeres kezelés után azóta olyan tünetem nincs, mint ami akkor. / Állandó gyógyszert nem szedek, csak jelenleg szezonálisan 1000mg C vitamint és 2000 egységes D vitamint. Lehet ez tünet a műtét utáni tubus, vagy a félrenyelés miatt kialakult gyulladás, seb? Vagy menjek el további kivizsgálásokra, háziorvos stb? Köszönöm a választ! Péter

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Odynophagia témában

Mindkét tényező lehet oka a panasznak és akkor néhány napon-héten belül meg is kell szűnnie. Ha mégsem, akkor érdemes felkeresni háziorvosát.

Kérdés: 2015. január 18., 06:50; Megválaszolva: 2015. január 18., 08:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat