Van baj elég

Tisztelt Uram! Problémám eléggé összetett. Petefészek ciszta, amit megműtöttek /6 cm/ és a műtét után 3 hónappal újra 6 cm. 2013 decemberében műszeres befejezésem volt 7 hetes terhességem vesztettem el. Azóta minden pete átlagosan 6 cm-es ciszta lesz. Távozik a megszokott módon a tünetei: hőemelkedés, hányinger, fájdalom, mintha 1 sündisznó robbanna fel bennem. Ha ez nem lenne elég "pattanás" szerű valami jön ki a szeméremajkakon, és mellette ami viszket fáj. Több verzió van arra, hogy távozzon, kinyomom, kifakad. Állítólag faggyúmirigy "erre nincs semmi ott lehet és fájhat mert nem mondanak rá semmit. Szeretnénk gyereket a párommal /neki az első lesz, nekem már van egy nagylányom/ viszont az említett vetéléses terhességem 1 év után lett, kivártuk az időd mielőtt próbálkoztunk volna újra de azóta sem történik semmi, minden petém ciszta lesz. Rengeteg orvosnál voltam már körzeti, nem körzeti, magán, kórházi..stb. Senki nem mond semmit, ha meg igen attól csak én kapok agyérgörcsöt. Az utolsó tanácsa: legyen terhes, tartsa meg és hordja ki. Én mindent megtettem ennek a "szuper" tanácsnak az elveit követve, de azt hiszem nem működik. Vizsgálatokon még nem voltunk, én az évesekre járok már csak el mert elegem lett mindegyikből, bár jó lenne már valakit találni aki oda is figyel arra ami a problémám, hogy a végére járhassunk mi miért történik. Várom válaszát, tanácsát. Szép napot kívánok.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A kialakult ciszta leírt nagyságú, akkor annak kezelése szükséges.Ennek hormonális hátterében a peteérés hiánya valószínű.

Hormonvizsgálat, ultrahang alapján lehet dönteni kezelés módjáról.Gyógyszeres kezelés mindenképpen javasolt, a tüsző repedés, peteérés elérése a cél.Terhesség létrejötte csak így lehetséges.

A bőr gyulladása a szeméremtesten szintén gyógyszeres kezelést is igényel.

Nőgyógyász szakorvos felkeresése tanácsos.

Kérdés: 2015. január 16., 19:51; Megválaszolva: 2015. január 17., 19:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés