Helicobakter

Tisztelt Doktor Úr! 2013. októberében diagnosztizáltak nálam helicobacter pylori fertőzést. (Állandóan fájt a gyomrom, első körben vérképet csináltak, amiben antitest vizsgálatot is kértek erre a baktériumra, ami magas volt, 8NTU/mL) . Gyomortükrözésre küldtek, annak az eredménye patkóbélfekélyt mutatott. Antibiotikumos kezelést kaptam. A C-13 Urea teszt (2013.december) negatív lett. Azt mondta az orvos, hogy sikerült kiírtani a baktériumot. A gyomrom még mindig fáj néha, főleg, ha éhes vagyok. A héten újabb vérkép készült (más ok miatt) , ismét megnézték a Helicobacter elleni antitesteket (IgG) is. A referencia érték max. 1, 1, nekem 1, 55 NTU/mL. Tudom, hogy az ellenanyagszint még sokáig magas marad a vérben, de több, mint egy év után ennek már nem kellene határérték alatt lennie? Ez azt jelenti, hogy még mindig/már megint helicobacter fertőzésem van, vissza kell menjek a gasztroenterológiára? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza helicobacter pylori témában

A magasabb ellenanyagszint nem jelent feltétlen fertőzöttséget. Ha biztosat akarunk tudni, érdemes újabb kilégzési tesztet végeztetni.

Kérdés: 2015. január 11., 19:10; Megválaszolva: 2015. január 11., 19:17
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Ortopédiai probléma vagy...
Borda menti fájdalom mindkét oldalon?
Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de...
Égési sérülés utáni duzzanat...