• Helicobakter

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 2013. októberében diagnosztizáltak nálam helicobacter pylori fertőzést. (Állandóan fájt a gyomrom, első körben vérképet csináltak, amiben antitest vizsgálatot is kértek erre a baktériumra, ami magas volt, 8NTU/mL). Gyomortükrözésre küldtek, annak az eredménye patkóbélfekélyt mutatott. Antibiotikumos kezelést kaptam. A C-13 Urea teszt (2013.december) negatív lett. Azt mondta az orvos, hogy sikerült kiírtani a baktériumot. A gyomrom még mindig fáj néha, főleg, ha éhes vagyok. A héten újabb vérkép készült (más ok miatt), ismét megnézték a Helicobacter elleni antitesteket (IgG) is. A referencia érték max. 1, 1, nekem 1, 55 NTU/mL. Tudom, hogy az ellenanyagszint még sokáig magas marad a vérben, de több, mint egy év után ennek már nem kellene határérték alatt lennie? Ez azt jelenti, hogy még mindig/már megint helicobacter fertőzésem van, vissza kell menjek a gasztroenterológiára? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a helicobacter pylori témában

        A magasabb ellenanyagszint nem jelent feltétlen fertőzöttséget. Ha biztosat akarunk tudni, érdemes újabb kilégzési tesztet végeztetni.


        Kérdés: 2015. január 11., 19:10; Megválaszolva: 2015. január 11., 19:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: