Terhességi problémák

Tisztelt Dr Nő! Elnézést kérek, hogy így emailben keresem meg. 27 éves, A rh negatív vércsoportú vagyok. 2014.01.24-én volt egy 8 hetes miss ab-em. Kaptam akkor Anti D-t is. 2015.01.10-én pozítivat teszteltem. Utolsó menszeszem 2014.12.20-án volt. Azóta férjemmel háromszor próbálkoztunk 2014.12.25. és 2014.12.29 valamint 2015.01.02. A tavalyi terhességem alatt végig fájt a derekam és hüvelyi égő szúró érzésem volt. Doktorom többször megnézett nem talált semmit. A héten erősebb hüvelyi folyásom volt és többször érzek hüvelyi szúró érzéseket és a hasam aljába is nagyon sokat szurkál. A mai nap folyamán próbálkoztunk férjemmel együttléttel de nagyon fájt és égett majd az aktus után csak pár órára csillapodott. Tegnap az orvossom végzett egy hasi UH a kórházban de még nem látott semmit, mivel még nagyon kezdetleges a terhesség. Mondta, hogy az 5. és 6. hét köröl szükségem lesz progeszteronra, mivel menszeszem előtt mindig 3 napig barnás pecsételésem van. Elkezdtem egy kivizsgálást, mielőtt terhes lettem. Urológián múlthéten jártam ahol a vizelet teljesen negatív volt. 2015.01.05-én gyomorfájásom volt, amire 2 nospát kaptam be.Rengeteg bélgázom van, ami nem kellemes de szétfeszíti a teljes hasam alját. Kérdésem lenne.hogy mit kezdjek ezzel a hüvelyi égő, szúró érzéssel? Mit lehet így használni kora terhességnél? Okozhat e újabb vetélést? A gyomorfájással mit lehet ilyenkor kezdeni? Okozhatja e a terhesség? Normális ilyenkor a hasi szúró érzés? Jövő héten 2015.01.16-án kellene majd megjönnie Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Először is a várható menstruáció kimaradása után a terhesség vizsgálata szükséges, terhességi teszt, szakvizsgálat, ultrahang.

A hüvelyi panaszok gyulladásra utalnak.Ennek kezelése szükséges, erre megfelelő szájon át és helyileg alkalmazható készítmények állnak rendelkezésre.Ez szakorvosi javallatra kapható.

A vetélés oka lehet a gyulladás és a sárgatest hormonhiánya is.Utóbbinak -a kórelőzmény miatt is--alkalmazása tanácsos.

A hasi panaszok kora terhességi tünetek is lehetnek, azonban jelenleg a terhesség előtt ennek vizsgálata a panaszok tartóssága esetén belgyógyászati szakvizsgálatot igényel.

Kérdés: 2015. január 11., 17:36; Megválaszolva: 2015. január 11., 18:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés