atlaszprofilax

Tisztelt Doktor Úr! 4 éve tartó fájdalmas nyak karba sugárzó illetve háti derék és bal lábba való fájdalommal élek.Sajnos egyoldalú terhelés miatt a bal vállam feljebb van mint a jobb.Voltam MR vizsgálaton ahol sérvet nem állapitottak meg néhány milliméteres protrusio látható. A nyaki szakaszon kopás a háti szakaszon mérsékelt spondylosis. Résztvettem gyógytornán fizikós kezelésen de állandó feszülésben vannak az izmaim. A háziorvos szerint gyenge a hátizomzat erősiteni kellene. Még konditerembe is elmentem de mintha még jobban feszülnének az izmok. Hallottam az atlaszprofilax módszerről de nem tudom, hogy van e valóságos alapja.Ebben szeretném a tanácsát kérni.Köszönettel Magdi.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Bogdán Aurél válasza atlasprofilax témában

Magát a módszert nem ismerem közelebbről, illetve betegeim között sem tudok olyat aki próbálta volna. Ez az 1995-ben elismert svájci professzor által kifejlesztett módszer a nyaki izmok masszírozás útján történő ellazításával és az első nyaki csigolya (atlas) élettani helyzetbe való hozásával kezeli, vagy szünteti meg a panaszokat. Sokan hisznek benne, sokan kuruzslásnak tartják. Nekem nincs vele tapasztalatom.

Kérdés: 2015. január 06., 20:29; Megválaszolva: 2015. január 10., 22:47
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat