gyomor-bél panaszok

Tisztelt Doktorúr! Az ünnepek alatt és között, elhúzódó vérzés miatt Dicynonet és Norcolutot kaptam. (40 éves túlsúlyos nő vagyok, 100mikorgr Letroxot és 2x1 Bromocriptint szedek évek óta) A dicynonet már abbahagytam, mivel a vérzés elmúlt, a Norcolutot viszont 30 napig kell szednem és ebből még 20 nap hátra van. Sajnos már a Dicynone mellett jelentkeztek gyomor-bélrendszeri tünetek, melyek a gyógyszer abbahagyása után is megmaradtak. Émelygek és hasmenésem van. Először azt hittem csak átmeneti, így bevettem 2 carbo Activatust, és egy Bolus Adstringenst, amik meg is szüntették a kellemetlen tüneteket, de ezután pedig erős, bélfájdalmaim lettek, helyenként késforgatás jellegű szúró fájdalommal a jobb alsó kvadránsban a hasamon így felmerült avakbélgyanú, melyet kizártak. Az orvos sok folyadékot javasolt. Az első széklet után kicsivel jobb lett a helyzet, de másnap megint nem volt székletem így bevettem egy szem cerucalt. Tegnap regglre ez rendbehozott, azóta viszont ismét ugyanott tartok ahol elkezdtem. Ha egy falatot eszem, vagy vízen kívül mást iszok, pl mézes teát, azonnal rohannom kell a wcre. A norcolutot nem hagyhatom abba amíg nőgyógyásszal nem beszéltem, de addig is mit tegyek? Bár a Norcolut betegtájékoztatóján rajta van a gyomor- bélrendszeri panasz mint mellékhatás, de normális az, hogy ilyen mértékű? Kicsit aggódom, és remélem, hogy tényleg csak ez a baj. Mit javasol? Köszönettel, Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

Végeztessen széklettenyésztést, használjon tartósan pre- és probiotikumot, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, mozogjon rendszeresen, intenzíven. Emellett a bő folyadék- és rostfogyasztás is segíthet.

Kérdés: 2015. január 06., 19:59; Megválaszolva: 2015. január 07., 07:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés