Kimerültség ellen mit tegyek?

20 éves nő vagyok. Az utóbbi egy hétben igen intenzív kimerültség érzésem van. 9-10 óra alvás után is alig bírok felébredni, pedig előtte az az idő bőven elég volt, sőt, magamtól felkeltem. Ébredés után sem érzem jól magam, estig nem csillapodik a kimerültség, nehezen koncentrálok bármire. Olykor könnyen ingerültté válok. A tünetek szilveszter után kezdődtek, hasonlóak a másnapossághoz, kivéve, hogy nincs hányingerem, hányás. Eleinte az alkoholra gondoltam, mint a panaszok forrására, mivel nincs hozzászokva a szervezetem, de a tünetek már lassan egy hete tartanak. Mit kellene tennem, hogy újra élénk legyek? Lehet esetleg valamilyen betegség tünete? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza kimerültség témában

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy enyhe vírusfertőzés okozza panaszát. Ha nem múlik el néhány nap múlva, akkor menjen el vérképvizsgálatra, pajzsmirigyműködés vizsgálatra (ez is vérből történik) , méresse meg a vérnyomását.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2015. január 06., 19:26; Megválaszolva: 2015. január 09., 17:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alváshiány és fokozott...
Egy ismerősöm főiskola mellett dolgozik (szellemi munkát végez) . Ahhoz, hogy mindkét helyen teljesíteni tudjon, naponta csak 2-3 órát alszik...
Krónikus fáradtság?
Kedves Webbeteg! Több, mint 2 hete tapasztalom azt, hogy bármennyit alszom, edzem, illetve bármennyi kávét fogyasztok, állandóan fáradtnak...