pech vagy rejtett probléma

Nagymamám (76 éves) az utóbbi időben állandó gyengeség- és fáradtságérzésről, étvágytalanságról, enyhe szédülséről panaszkodik, annak ellenére, hogy rendszeresen szed Béres cseppet és vitaminokat. Komolyabb betegsége nincsen, ami ezeket okozhatná. Nagyjából egy hónapja fejezett be egy 3 hetes antibiotikum kúrát, amit fogorvosa írt fel neki fogínygyulladásra. Az utóbbi két hét leforgása alatt hólyaggyulladása volt, amire egy újabb antibiotikumot kapott, ennek ellenére a hólyaggyulladás még kétszer visszatért, de csak 1-1 napra. Ezenkívül volt egy hasi görcsökkel kísért heveny hasmenése, hidegrázással, ami szintén csak 1 napig tartott. Tegnap este óta erősen köhög, enyhe mellkasfájdalommal. Tegnap még elég náthás is volt, ami mára jelentősen csökkent, a köhögés még tart. (Az influenza elleni védőoltást több mint egy hónapja megkapta.) Kicsit aggódom és furcsállom ezt a sok "egynapos betegséget". A kérdésem az lenne, hogy valami komolyabb probléma okozhatja ezeket vagy szimplán csak "peches" és a véletlen műve, hogy most így minden összejött? Tudom, hogy látatlanban nem lehetséges egyértelmű választ adni, de mivel minden probléma gyorsan elmúlik, eszében sincsen orvoshoz fordulni... Önök szerint indokolt lenne?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza fertőzések témában

Kedves Kérdező!

A gyorsan múló panaszok, rosszullétek nem adnak okot túlzott aggodalomra, ennek ellenére javasolnám, hogy történjen egy általános laboratóriumi vizsgálat, valamint egy mellkasröntgen-vizsgálat. Az esetleges további teendők ezek eredményeitől függhetnek.

Kérdés: 2015. január 03., 20:34; Megválaszolva: 2015. január 06., 07:16
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés