bélfájdalom

Kedves Doktorúr, Februárban elkezdett fájni a jobb alhasam. CT kimutatott egy petefészek cisztát. 2 hónap mulva a fájdalom tovább terjedt az oldalamra és a derekamba illetve a hátamba sugárzik. (ez változó) Novemberben kivették a cisztát mondván biztos az okozza a fájdalmat. De sajnos a fájdalom megmaradt. Több hasi ultrhangom is volt. Kő nincs se az epémben se a vesémben. Mgevizsgált urológus, nefrológus. Semmit nem talált. A műtét során találtak egy endometriózist a vékonybél (ileum) falán, egész pici kiterjedésű. Étvágyam normális, a fájdalmat nem tudom kifejezetten az étkezéshez kötni. Inkább állandó. Viszont már hónapok óta székrekedésem van, és feszítő érzést tapasztalok rendszeresen a jobb oldalamon. Kérdésem az lenne, hogy az endometriózis okozhatja ezt a fájdalmat vagy ez valami bélprobléma? köszönöm válaszát, Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Bélprobléma okozhat krónikus hasi fájdalmat, érdemes lenne egy vastagbél-tükrözést végeztetni. Addig is a székrekedést érdemes lenne megoldani (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres intenzív testmozgás, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos használata) .

Kérdés: 2014. december 31., 22:09; Megválaszolva: 2015. január 01., 09:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat