Fogamzásgátló tabletta

Kedves Doktor Úr! Lindynette fogamzásgátló tablettát szedek, 21+7-es rendszerűt. Általában mindig rendesen szedem, de most olyan extrém eset történt, amiben már nem segít a betegtájékoztató, így Önhöz kellett fordulnom. Tehát, beszedtem az egész levelet, majd mivel pont karácsonyra esett volna a menstruációm, még egy héttel elcsúsztattam. (Hétfőtől kezdem mindig az új tabletta szedését, vasárnap hagyom abban, utána következik az egy hét szünet, majd hétfőtől ismét megkezdem az újat.) Tehát ezen a héten hétfőn abba is hagytam a szedését úgy ahogy szoktam. Viszont ma, szerdán, mikor óvszerrel védekeztünk barátommal észrevettük, hogy az bizony elszakadt, így pánikomban gyors bevettem a hétfőre esedékes tablettát. Itt szeretném Öntől megkérdezni, hogy most hogyan tovább? A levélből van még 13 szem, ami azt jelenti, hogy ha folytatom a szedését, akkor egy keddi napon fog elfogyni ez a levél, ezzel viszont csúszik a rendszeres hétfőtől vasárnapig tartó szüneteltetés. Tegyem azt, hogy mindet beszedem, majd ha elfogyott szerdától vasárnapig tartok szünetet, 5 napot, és hétfőtől folytatom? Vagy azt, hogy ha elfogyott rendesen megtartom a 7 nap szünetet és szerdától folytatom? Akkor viszont az egész rendszer el fog csúszni. A harmadik verzió pedig az lenne, ezt tanácsolták nekem, hogy erről a levélről addig szedem csak be a tablettákat, amíg vasárnap lesz, utána megtartom a 7 nap szünetet és hétfőtől folytatom. Ez a legszimpatikusabb, mert így a 7 nap pihenő is teljesül és a hétfői kezdés sem csúszik el, de akkor mi lesz a maradék 2 szem tablettával? Nagyon hosszú lett a levél, bocsánat érte, de gondoltam jobb, ha mindent leírok. Remélem érthetően sikerült megfogalmaznom a problémám. Nagyon-nagyon várom válaszát és boldog új évet kívánok! Üdvözlettel: Tóth Adél

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Az első verzió és a harmadik verzió is megoldás.

A harmadik verziónál kimaradt tablettát nem használja fel, csak akkor ha majd ennyi napot szeretné valamikor a menstruáció idejét eltolni.

Kérdés: 2014. december 31., 16:10; Megválaszolva: 2015. január 01., 21:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg