Fogamzásgátlás és epilepszia

Tisztelt Doktor Úr! Spirálom van fent 6 éve. Tavaly voltam a nőgyógyászomnál, aki azt mondta, maradhat még. Mostanában úgy érzem, mintha egyre hosszabb lenne a kivezető szál, ebből arra következtetek, hogy lefelé csúszik. Félek, hogy így már nem véd teljesen a nem kívánt terhességtől, illetve, hogy ki fog esni. Vérzésem évek óta nincs, csak a hasi görcsök, amikor eljönne a menstruáció ideje. Epilepsziás vagyok, nem egyszerű eset, nagyon sok gyógyszert kell szednem, és nőgyógyászom azt mondja, a gyógyszerek miatt nincs vérzésem. Arra gondolok, talán le kellene cserélni a spirálomat, de mivel nincs vérzésem, nem merek elmenni az orvoshoz, félek tőle, mert amikor volt vérzésem, akkor is mindig fájt a spirál feltétele. Fogamzáságátlót nem szedhetek az epilepsziámra szedett gyógyszereim mellett. Mit tehetnék? Válaszát köszönöm. Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező!

A nőgyógyászati vizsgálat megmondja, hogy rendben helyén van-e a spirálja. Úgy gondolom, életkora az első számú tényező ami miatt nincs menstruációja, a megfelelő peteérés és így a teherbeesés valószínűsége nagyon csekély így kérdéses a fogamzásgátlás szerepe.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. december 29., 17:20; Megválaszolva: 2015. január 02., 20:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat