Sztómazárásutáni állapot

Tisztelt Doktor Úr! Az egész vastagbelemet kiszedték pauch képzéssel. 3 hete volt a sztómazárásom. A széklettel minden rendben van, de a végbél nyíláson nagyon égető, maró érzésem van, ki is sebesedett. A sebész azt mondta, hogy ez normális, mert a vékonybél nem szívja fel a folyadékot. Neogranormonnal kezelem, de nem az igazi. Kérdésem, mivel lehetne ezt hatékonyabban gyógyítani vagy tünetmentesíteni. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza stoma témában

A terápia alapján úgy vélem, gyulladásos bélbetegség miatt került sor a műtétre. Ha így van akkor lokálisan steroidos kúp illetve mesalasin hatóanyagú kúp segíthet a panaszok megszüntetésében.

Kérdés: 2014. december 29., 12:41; Megválaszolva: 2014. december 29., 14:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina