Tálálkozási allergia

Tisztelt Doktor Úr! Ha növényi eredetű olajat, zsiradékot fogyasztok (pl. dió, mogyoró stb.) , akkor először enyhe fájdalmat érzek a jobb mellkasomban, azután (néhány óra mulva) a szememmel "szivárványt" látok (ez kb. fél óráig tart) , azután fejfájás következik néhány órán át. Ha nem eszem ilyesmit, akkor viszont nincs semmi bajom (a szemnyomásom egyébként, illetve általában normális) . A tünet-együttes az életkorom növekedésével jelentkezett, illetve fokozódott - ahogyan az idő halad, úgy tudok (büntetlenül) egyre kevesebb zsiradékot fogyasztani.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza allergia témában

A mogyoró-allergia viszonylag gyakori, bár az Ön által leírt tünetek nem típusosan allergiás megjelenések. Ha ki tudja szűrni a kiváltó tényezőt, az étkezésből való kihagyásán kívül jobb tanácsot nem tudok adni.

Kérdés: 2014. december 13., 17:28; Megválaszolva: 2014. december 13., 23:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina