Antibiotikumok után

Tisztelt Doktor úr! Már írtam önnek a közelmúltban egy kérdést, melyet meg is válszolt. Elküldöm, hogy lássa az előzményeket: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/haspuffadas/139650 December elsején hagytam abba a Normixot. Azóta szerencsére a hasmenésem nem tért vissza (csak egyszer volt) . Ami tünetem megmaradt az az, hogy bármit eszem feszül és elég kemény a gyomrom, illetve hogy a hajnali/reggeli órákban korgó hangot adnak a beleim (utána kell elmennem wc-re is felkelés után, ami a napi egy alkalom a gyógyszer óta) . Néha még úgy érzem, hogy a hőemelkedésem van, de ezt a hőmérő cáfolja maximum 37, 1 körüli értékkel, viszont az biztos, hogy a gyomron melegebb mint a többi testrészem. A hasam jobb oldala fentről a köldökig keményebb, mint a bal, de olyan érzés mintha ezt a hasizmaim okoznák, ugyanis mikor befeszítem őket akkor is ugyanott keményebb. Azóta ultrahangon voltam, ami szerencsére teljesen negatív és megvastagodott bélszakasz sem látható rajta. Kérdésem, hogy okozhatja ezt még a gyulladás, ami kialakult az antibiotikum után, vagy még bennem lehetnek bizonyos baktériumok? A házi orvosom már nem akart székletvizsgálatra küldeni. A hasam teltségével kapcsolatban arra is gondoltam, hogy mivel kvázi éheztettem magam három hétig, lehetséges hogy a nagyon összement gyomron okozza? (Körülbelül hétfőn kezdtem el rendesebb mennyiségeket enni.) Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Postantibiotikus hasmenés témában

A maradék tünet még lehet a bélflóra károsodásának a jele. javaslom, használja tovább a pre- és probiotikumokat (ezek közül érdemes lehet többfélét is kipróbálni, mert nagy jelentős eltérések vannak az egyes készítmények között.

Kérdés: 2014. december 13., 13:16; Megválaszolva: 2014. december 13., 13:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina