Rekeszsév

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát az erozív nyelőcsőgyulladással kapcsolatban% Akkor a Candidát kizárhatom. A probiotikumot (Actilac) mától újra szedem az ön tanácsára és 1 hónap Controloc után ha nem múlik a dolog (már nagyon nem tudok éjjelente aludni, reggelente és napközben is sokszor émelygek, rosszkedvű vagyok és fáradt és ez a fájdalom a gyomorszáj felett 1-1.5hónap után az őrületbe kerget) . Ami miatt újra írok önnek és feltennék mégegy kérdést az az, hogy nem lehet, hogy rekeszsérvem van? (ahogy olvastam az is nyelőcsőgyulladást okoz, folyamatosan roncsolja) . Bár voltam tüdőszűrőn, mellkas röntgenen, hasi ultrahangon, vérképet csináltak és ugye a gyomortükrözés is megvolt de olvastam valahol, hogy álló helyzetben nem igazán látszik, fekvő helyzetben "nyomódik fel inkább". Igaz nekem a gyomorszáj felett fáj, de mellkas magasságban is(főleg középvonalban, de van hogy oldalt is szúrkál bár az lehet a hurutos köhögés miatt is) . Tehát nem lehet, hogy ez ezektől a vizsgálatoktól függetlenül is rekeszsérv? Bár 37 éves vagyok és úgy tudom 50 év felett jellemző de túlsúlyom volt (102kg / 180cm azóta leadtam 1.5 hónap alatt 11kgt minimális fogyókúrával) és ráadásul munkámból kifolyólag rengeteget ülük. A doktor úr aki csinálta a tükrözést azt mondta, hogy az epekövességem nem valószínű, hogy okozza ezt mert nem látott epés befolyást. Mert az, hogy ennyi idő után sem javul és fáj gyanús.Persze van aki azt mondja (családból) hogy ez a szúrkálás/fájdalom/kényelmetlen nyomó érzés már lehet hogy a gyógyulás jele ahogy múlik a betegség. Válaszát ismételten köszönöm szépen. A ppi-k hosszú távú szedésétől a gyomorpolip kialakulásának veszélye miatt félek nagyon de úgy látszik nem marad más választásom.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Hiatus hernia témában

A PPI mellékhatástól nem kell félnie. A rekeszsérv az endoscopos vizsgálat során jól látszana, így ha akkor nem írták le, valószínűleg nincs ilyen jellegű eltérése. Gastroscopia során az epekövesség jelenlétéről nyilatkozni nem lehet (erre a hasi ultrahangos vizsgálat alkalmas) . A fogyás egyébként jót szokott teni a rekeszsérv esetén is (kisebb a hasűri nyomás) .

Kérdés: 2014. december 09., 09:10; Megválaszolva: 2014. december 09., 11:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés