Mi lehet a baj? Hüvelyi elváltozás és kevesebb vérzés

Tisztelt Doktor Úr! Olyan visszatérő problémával fordulnék önhöz, ami megkeserít egy ideje. 3-4 havonta körülbelül a hüvelybemenetem környékén vágás szerű repedések jelentek meg, ami legutóbb mintha már a végbélnyílásom mellett is az lett volna, bár ebben nem vagyok biztos.Viszket, és vizelésnél fájó, égető érzés társul hozzá. Pár nap alatt eltűnik, magától is, de ha kenem a Canesten krémmel, akkor még hamarabb.Nem tudom mi lehet a probléma. A párommal már két és fél éve együtt vagyunk hűséges kapcsolatban, így én a nemi úton terjedő betegségeket is kizártam magamban, már csak a gombára tudok gondolni, és ez nagyon aggaszt. El fogom menni nőgyógyászhoz, de sajnos a munkám egyenlőre nem úgy engedi még. Leghamarabb már csak januárban tudok elmenni. De addig is szeretnék tájékozódni, hogy mi lehet a probléma, és van-e rá valami megoldás. Körülbelül egy éve van ez, tehát még nem volt sok alkalommal, de nagyon rossz érzés és már kezdek aggódni. A menstruációmmal is van egy kisebb probléma. Lehet hogy ez csak számomra furcsa. Egy ideje az is nagyon kevés. Olyan mintha kezdene elfogyni. Ez lehet azzal összefüggésben, hogy már körülbelül másfél éve használok fogamzásgátló gyógyszert? Lehet hogy attól lett kevesebb a menstruációm? Néha, az elején picit barnás is. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Nikolett

Dr. Pétervári László válasza gyulladás témában

A hüvelybemenetben észlelt elváltozás lehet gombás gyulladás következménye.Szakorvosi vizsgálat szükséges és gyógyszeres kezelés alkalmazása látszik szükségesnek.

A fogamzásgátló mellett észlelt kevesebb vérzés az szokványos, ez kezelést nem igényel.

Kérdés: 2014. november 22., 08:50; Megválaszolva: 2014. november 23., 17:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Végbélsipoly
Tisztelt Dokror nő/ Doktor úr! A kérdésem az lenne,hogy enyhén begyulladt végbélsipollyal szabad e repülővel utazni? Válaszát előre is...
Mi lehet a betegségem okozója és...
Tisztelt DR ÚR EGÉSZ ÉLETEMBEN VALAMI GYULLADÁSBAN TARTJA A TESTEMET JOBBÁRA A BELEKET (BŰZÖS SOK GÁZ KÜLÖMBÖZŐ ÁLLAGÚ SZÉKLET) ÉS A LÉGUTAT...
Bakterológia
Tisztel Doktor Úr! Párommal lombikprogramban veszünk részt. A tavaly novemberi lombik előtt, - a szükséges vizsgálatok elvégzésekor - bakteriális...
Bakteriális fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! December közepén kezdődött a bakteriális fertőzésem, mely szexuális együttlét alatt hüvelybemenetkor és közben iszonyúan...
Gyulladt makk
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy a makkom begyulladt. Nagyon piros és enyhe fájdalmat is érzek, nem viszket. Korábban is pirosas volt...