Bélgyulladás diagnózis

Tisztelt Doktor úr! Másfél éve bélgyulladást diagnosztizáltak nálam. (gyakori székletűrítés, görcsös fájdalom, véres széklet.) Azóta biológiai terápiában részesülök illetve mellette Medrolt is kaptam. Sajnos a vérzés hol elmúlík, hol újra előjön. Kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy Chron betegség fejlődött ki belőle. A tükrözés során az alsó bélszakasz volt érintett, gyulladt, de ez egy éve volt. Gyakran ég a nyelőcső és hányingerem van de hányni nem tudok. Az étvágyam jó, nem fogyok csak a véres széklet riasztó számomra. Mi az Ön véleménye? Köszönettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Colitis témában

Ha a diagnózisa colitis ulcerosa, akkor a vérzés ezen betegség aktivitási tünete lehet. A gyulladás kiterjedésétől függően akár lokális (végbélen keresztül alkalmazható) terápia is segíthet (kúpok, gyógyszeres mini-beöntések) . Nyilven ezek alkalmazása előtt érdemes ismételt endoscopos vizsgálattal a betegség aktivitását és kiterjedését tisztázni.

Kérdés: 2014. november 15., 13:13; Megválaszolva: 2014. november 19., 14:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
belgyógyászat
Tisztelt Dr.Úr! Nekem vastagbélgyulladásom van már több mint 10 éve.Járok ellenőrzésekre.De reggelente 3 alkalommal is van székletem. Amikor...
colitis ulcerosa
Tisztelt Dr.Úr! Az unokaöcsémnél colitis ulcerosat diagnosztizáltak Londonban. Most jelenleg 25 mg prednisolont szed naponta. Heti váltásba csökken...
Labor lelet