Endometriózis gyanúja

Tisztelt Doktor Úr! Remélem, tud egy kicsit segíteni. 6 évig szedtem fogamzásgátlót, majd 2012 elején abbahagytam, mélyvénás trombózis miatt. Ezzel visszatértek a tabletta előtti fájdalmas menstruációk, néha alig bírok lábra állni, fájnak az izületeim is, fiatalabb koromban még hánytam is, szerencsére ez most nem jelentkezik. De olyan is van, hogy nagyon fáj, de simán ledolgozok egy műszakot. Idén szeptemberben enyhe fájdalmat éreztem a jobb petefészkemben, ezért nőgyógyászhoz mentem, aki kézzel megvizsgált de nem tapintott semmi különöset, megnyugtatott, hogy ez normális, előfordul de azért kaptam egy ultrahang beutalót, ahol szintén nem találtak semmit. A problémám az, hogy a fájdalom még mindig visszatér néha, szeptemberben a menstruációt megelőző egy hétben éreztem néha, októberben szintén, de már a menstruációt követő napokon is (nem minden nap) . Menstruáció alatt nem érzem sosem (vagy csak elnyomja a normális fájdalom) fájdalmat a petefészekben. 2011-ben volt szintén ezen az oldalon egy cisztám, amit gyógyszeres kezeléssel szüntettek meg. Az lenne a kérdésem, hogy endometriosis kivizsgálásra hogy lehet eljutni, érdemes-e ezekkel a tünetekkel, vagy mire kell várni, hol érdemes kezdeni? Tudom, hogy nehéz a diagnosztika, épp ezért nem szeretném annyiban hagyni. Előre is köszönöm szépen a válaszát!

Dr. Pétervári László válasza menstruáció témában

Az endometriózis kivizsgálását nőgyógyászati szakrendelésen kell kezdeni. A fájdalmas menstruáció oka is hormonális tényezőkre vezethető vissza.Ezt szakvizsgálatot kővetően gyógyszeresen is lehet kezelni.

Keressen fel szakrendelést.

Kérdés: 2014. november 12., 21:41; Megválaszolva: 2014. november 15., 18:37
Kérdések és válaszok: Egyéb
Menstruáció hossza szülés után
Tisztelt Doktor Úr! 2, 5 hónapja szültem, de már két hónapja nem szoptatok, írtak fel nekem fogamzásgátlót. Kb 3 hete viszont kellett beszednem...
Menstruáció megszüntetése
Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg a Taisa nevű fogamzásgátlót szedem ahogy kell, 3 hétig, aztán egy hét szünetet tartok. Az lenne a kérdésem, hogy ha...
Tünetek
Kedves Doktor úr/nő! Menstruációs zavaraim vannak, ez azt jelenti, hogy kb.2 hetente menstruálok, és nem van amikor sokkal tovább tart mint 5-8 nap...
Menstruáció 2.
Tisztelt Dr.Farkas Agnes! Koszonom a gyors a valaszt, es elnek a lehetoseggel melyet felajanlott, ha parszoban leirna angolul mit mondjak, az nagyon jo...
Lábon folt