• lábsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő! 13 éves fiam még a nyár elején elesett, a lábszára elülső-középső részét beütötte egy kiálló kőbe. Itthon ecetes-vizes borogatással kezeltük, 1-2 nap alatt elmúlt a duzzanat, az elszíneződés azonban nagyon sokáig virított a lábszárán, és mintha kis keményedés maradt volna a sípcsont mellett.. Ma, öltözködése közben "csodálkoztam rá", hogy még mindig látszik egy folt a lábszárán. Közelről nem látszik a bőrön elváltozás, sem elszíneződés, (a bőr alatt kis borsónyi, elmozduló göböt tapintok), nem fáj neki egyáltalán a terület, de kis távolságból észlelhető az egykori sérülés helyén lévő sötétebb folt. Nagyon aggaszt a helyzet, hisz több, mint három hónap után sem múlt el teljesen. Mit tehetnék?

        Dr. Szimuly Sándor válasza a sérülés témában

        Kedves Levélíró! Igazából látnom kellene, hogy pontos választ tudjak adni, valószínűleg semmi komoly. Nem tudom mekkora lehetett a sérülés, de valószínűleg sérül a bőrön kívül a sípcsont alatt a csonthártya, valószínűleg volt alatta egy kis bevérzés, és ennek a maradványa tapasztalható még. Ha a panasz zavaró, vagy fáj, akkor érdemes orvosnak szemrevételezni. Üdv:


        Kérdés: 2014. október 23., 07:47; Megválaszolva: 2014. október 23., 16:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: