• Foglalkozás egészségügy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan kérdéssel fordulnák önhöz, hogy 5 éve egy kisebb rosszullét után Dilatativ cardiomyopathia-át állapítotak meg nálam mivel asztalos szakmát tanultam ezért arról le kellet mondanom mivel az fizikai munka. Ez után jelentkeztem egy cnc gépkezelői tanfolyamra de az orvosi alkalmasságin nem engedtek át mivel akkor még elég sok féle gyógyszert kellet szednem közöttük digoxint is. Nekem akkor elég tanácstalannak tüntek azok az orvosok, nem igazán tudták eldönteni hogy alkalmas vagyok-e avagy nem. Miután nézték hogy milyen gyógyszereket kell szednem és kiemelték a digoxint akkor mondták hogy így nem engedhetnek. Azóta eltelt 5 év és kétfajta gyógyszert kell azóta szednem már csak : -valsartan -concor jelenleg ami a betegségem diagnosztizálása óta nem változott NYHA 1-2 stádiumban vagyok. terheléses EKG 7.3 MET EF: 41% A kérdésem padig az lenne hogy megpróbálkozzak úja egy cnc forgácsoló vagy bármilyen cnc gépkezelő tanfolyammal vagy ugyan úgy el fognak utasítani?

        Dr. Árki Ildikó válasza a szívbetegség témában

        Tisztelt Kérdező! Elnézését kérem a késedelmes válaszért, ennek oka az, hogy csak mostanában tudtam konzultálni foglalkozás egészségügyi orvos kollégával, az esetét említve. Arra az álláspontra jutottunk, hogy dilatatív cardiomyopathia betegséggel olyan szakmát lenne érdemes választani, ahol nincs kitéve veszélynek és fizikai terhelésnek.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. szeptember 08., 18:14; Megválaszolva: 2014. október 22., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés