• Penész a lakásban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Pár hete a nagy esőzések alatt befolyt a víz a padlásra, ahol megállt a víz, és a gipszkartonon keresztül átpenészedett a gyerekszoba plafonja. Kb 5 db 2-3 és 4-5 centis foltról beszélünk. Mikor észrevettem Sanytollal (az van ráírva, hogy jó a gombák ellen) befújt papírtörlővel óvatosan letöröltem, (ezzel nagy bajt okoztam? ) majd ecettel lefújtam, és a levegőbe is bőven fújtam belőle. Valószínűleg azért még így is jutott penészspóra a levegőbe, a tüdőnkbe. Most folyik a gipszkarton cseréje, a tető javítása, hermetikusan elzártan. Kérdésem, mivel fertőtlenítsem a gyerekszoba játékait, a szőnyeget, hogy a huzat által, meg a letakarítás által korábban szétszóródott spórákat eltüntessem, illetve hogyan tudom a gyerekek és a magunk szervezetéből, tüdejéből kiűzni a penészspórákat. Lehetséges ez egyáltalán, vagy örökre a szervezetünkben marad? Milyen maradandó egészségkárosodás érhette a gyerekeket? A penész maximum pár napig lehetett a plafonon. Mielőbbi válaszát megköszönve,

        Dr. Balogh Andrea válasza a penész témában

        Kedves Kérdező! Szerencsére az emberi szervezet igen ellenálló ennyi penész, gombaspóra nem fog sem tartós sem kicsi egészségkárosodást okozni. A gombák is a természet részei, a bőrünk normál flórájához is tartoznak gombák, a nemes penészes sajtot is megesszük tehát aggodalomra nincs ok. Igazából fertőtlenítésre nincs szükség az jó, hogy a falat helyrehozzák, de másra nincs szükség. Ha mégis aggódna akkor valamilyen gombaölő tisztítószert érdemes használni de nem gondolom, hogy kellene használni, sajnos az allergiák egy része is azért van, mert időnként a fertőzéstől való félelem miatt túlságosan fertőtlenítünk. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2014. augusztus 26., 13:53; Megválaszolva: 2014. augusztus 27., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Eddig felderítetlen gyomorfájás, puffadás, szelesedés miatt szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen vizsgálatokra kellene még elmennem? Vérvizsgálat kapcsán milyen értékeket nézessek meg? Eddig...
        Kedves Doktor Úr! Van még egy kérdésem. Ez is volt a szövettanban: Diagnózis: Krónikus preatrófiás gastritis. ez azt jelenti, hogy a gyomor nyálkahártyám sorvadni fog?vagyis egyre kevesebb a gyomorsavam? Lehetséges, hogy ezért vagyok ennyire...
        Kedves Doktor Úr! A kérdésem: vettek mintát a nyombélből, mert gyulladtnak tűnt. de a szövettan visszajött, h nincs benne gyulladás, nincs cölikália.heliko sincs. Ezt írták: lamina propriájában enyhe vegyes lobos beszűrődést mutató...
        Évek óta fennálló különféle tüneteim vannak: - epilepsziás roham (33 évesen, kétszeri alkalom, egy darabig gyógyszert szedtem, már nem, azóta nem volt rohamom) -laktóz intolerancia (36 éves korom óta) - egész éven át fennálló...
        Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom Cortiment írt fel mikroszkópos colitis feltételezéssel, de arról nem beszéltünk, hogy milyen gyógyszereket szedek és a gyógyszer betegtájékoztatójában fel van sorolva a savlekötő is amiről beszélnünk kellett...
        Tisztelt Doktor/Doktornő! Az egyik hónaljam az alsó részénél (a gödröcskénél) hájasabbnak, hurkásabbnak tűnik, mint a másik oldalon. Jobban megtapogatva egy apró csomó is található benne. Egyáltalán nem érzékeny, fájdalmas, mégis...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció