• Diszlexia felmérés felnőtt korban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Gyermekkorom óta gondjaim vannak a nyelvtanulással és olvasással, és az iskolában is sokszor jelezték, hogy valószínűleg diszlexiás vagyok, és emlékszem, hogy volt valami igazolásom, hogy ne írásban kérjenek számon, hanem szóban.Viszont, úgy tudom, hogy a nevelési tanácsadó, akkoriban nem adott diszlexiáról papírt, csak diszkalkuliáról, és ezért matematikából fel is voltam mentve. A lényeg az, hogy a problémám azóta is fenn áll, és a főiskolán két nyelvvizsgát is kérnek, úgy érzem, képtelen vagyok teljesíteni a követelményt. A kérdésem az lenne, hogy hová tudok fordulni azügyben, hogy felmérjék a problémám, és papírt szerezhessek, hogy mentesüljek legalább az egyik nyelvvizsgám alól. Tanácsolták a szakértői bizottságot, de már 5 telefonszámhoz irányítottak, és a hatodik hívásnál feladtam. Hallottam arról is, hogy fizetős, nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak, merre felé induljak ezügyben. Várom megtisztelő válaszát!

        Dr. Árki Ildikó válasza a Diszlexia témában

        Tisztelt Kérdező! Interneten rövid keresés után az alábbit találtam: http://www.diszk.hu/szolgaltatasok/kepessegvizsgalat Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2014. június 30., 16:24; Megválaszolva: 2014. július 01., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: