• gyerekelhelyezés, pszihológus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Uram, Hölgyem! Az lenne a kérdésem a lányom 13 éves az édesapja elhagyott minket összeköltözött egy nála 16 évvel fiatalabb nővel és most azt szeretné hogy a kislányom ott aludjon hétvégén velük.Nem tudom mit tegyek, hogy megengedjem nem voltam még ilyen helyzetbe.Nem tudom mit váltana ki a gyerekemből ez a helyzet, szereti az apját de soha nem volt olyan bensőséges a kapcsolatuk. Az igazság az hogy még el sem váltunk, igy azt sem tudom hogy jogilag is mit kell tennem, engedni vagy nem.Sajnos a kislányom nem nagyon akar erről a helyzetröl beszélgetni azt mondja nem érdekli.Először mikor megkérdeztem azt mondta nem tudja hogy ott akar e aludni,. Mit tanácsol mit tegyek? Mi lenne a helyes döntés?

        Dr. Árki Ildikó válasza a kapcsolattartás témában

        Tisztelt Kérdező! A gyermeknek joga van mindkét szülőjével a kapcsolattartásra akkor is, ha azok külön élnek. Az édesapának is joga van a gyermekével való kapcsolattartásra. Próbálják meg úgy megoldani a helyzetet közösen, hogy a kislány tudjon találkozni az édesapjával, de ne legyen semmi rákényszerítve. Legjobb lenne családterapeuta segítségét igénybe venni.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2014. június 24., 20:58; Megválaszolva: 2014. június 25., 16:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: