Koleszterin - véralvadás

Öröklött trombophiliám van, warfarint szedek.5 mg-ost, két nap 3, egy nap 4 szem rendszerben. Így általában az INR érték 2, 5 körül van Egy hónapja kiderült, hogy az összkoleszterin szintem 10, 4. Én kértem az orvost, hogy írjon fel koleszterin csökkentőt. Rosuvastatin hatóanyagú készítményt írt fel. A gyógyszertárban Atorva Teva 20 mg-os tablettát ajánlottak este 1 szem. A tájékoztató szerint a hatóanyag és a warfarin egymás hatását befolyásolják. Diétás tanácsot is kaptam-nagy vonalakban és ajánlotta az omega 3 halolajat-amit vettem is. Kérdésem, hogy szedhetem-e a két gyógyszert együtt, illetve milyen hatással vannak egymásra.Valamint milyen kiegészítőket egyek, hogy segítsenek. Fogynom is kell sokat, próbálom önállóan keresgélve a legjobb módszert. Ezenkívül 5 évvel ezelőtt epilepsziás rohamom volt-azóta nem, gyógyszereket viszont szedek rá-most másik orvos van az ideggyógyászaton és kértem hogy csökkentse a gyógyszereket a májkárosító hatásuk miatt. EEG vizsgálat történt és annak eredményétől függően fogja változtatni a terápiát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza koleszterin csökkentők témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön koleszterin értéke magas. Kérdés, hogy van-e pajzsmirigy működési zavara. /hypothyreosis, pajzsmirigy alul- (csökkent) működés/ A warfarinnal az atorvastatin és a rosuvastatin is kölcsönhatásba lép, ezért az INR érték gyakori ellenőrzése szükséges. A gyógyszerész nem ajánlhat más hatóanyagú készítményt, mint amit az orvos a vényre felírt. (az Atorva Teva nem rosuvastatin hatóanyagú készítmény) Beszélje meg kezelőorvosával a gyógyszerelést és a további teendőket.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. június 24., 16:17; Megválaszolva: 2014. június 25., 15:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Koleszterincsökkentő gyógyszerek
Érdeklődni szeretnék anyósom nevében miszerint a gyógyszertár nem tud segíteni az orvosunk meg sajnos nem tud ezzel foglalkozni hogy egy olyan...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése
Kreatin kináz