• alacsony hemoglobin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Rendszeres plasma adó vagyok ausztriába, és 11-es hemoglobin-szintet mértek utóljára. A magyar orvos azt mondta nagyon alacsony.Legyen szíves megírni mi az oka, és hogyan lehet növelni.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a hemoglobin témában

        Kedves Kérdező! A hemoglobin szint csökkenésnek sok oka lehet, nem kell feltétlenül összefüggenie a plazmaferezissel, hiszen az nem jár vörösvérsejt veszteséggel. Ha túl gyakori, akkor legfeljebb kisebb mechanikus sérüléseket okozhat a vörösvérsejteken, ami nem szokott ilyen mértékű elváltozást okozni. Mindenképpen ki kellene vizsgálni, mi okozza a vérszegénységét. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2014. május 25., 20:58; Megválaszolva: 2014. május 29., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: