Mi állhat a borzasztó gyengeség hátterében?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő tünetek miatt kérnék Öntől segítséget: panaszaim kb két hete kezdődtek! Hajnalban indultam dolgozni és útközben már a séta alatt elkezdtem szédelegni, vert a víz, remegtem, és nagyon ájulás érzésem volt, annyira hogy muszáj volt leülnöm! Ülve sem múltak a tünetek, így hát még aznap elmentem a háziorvosomhoz, aki mért vércukrot, vérnyomást, de rendben volt minden, így hát másnap bementem dolgozni bízva abban hogy ez egyszeri rosszullét volt! De sajnos tévedtem...másnap is úgyan úgy zajlott minden, de társult még hozzá sűrű vizelés, viszketés az egész testemen ill. hogy állva el tudtam volna aludni! Visszamentem az orvoshoz, akkor csináltak egy labor és vizeletvizsgálatot amiből kiderült hogy nagyon alacsony a vasszint a vérben, a vizeletben pedig két keresztes a glükóz ill. rengeteg genny és baktérium van benne! A vashiányra kaptam vastablettát, újból adnom kellett le vizeletmintát és most először székletet is aminek sajnos még nincs meg az eredménye! A kérdésem az lenne hogy ez a borzasztó rosszullét (ami főleg reggel ébredés után jelentkezik, majd picit múlik, majd újra kezdődik), ez lehet a vashiánytól? Orvosom azt mondta hogy ilyen mértékű gyengeséget a vashiány nem okoz, arról meg nem is mondott semmit hogy cukor is van a vizeletben! Most már ott tartok hogy dolgozni sem tudok bejárni, mert már attól iszonyúan rosszul érzem magam ha 5 percet sétálok! Nagyon aggasztanak a tünetek, és aggódom mi lehet a baj?! Ha tud ebben valami tanácsot adni, azt nagyon megköszönném! További szép napokat kívánok, és előre is köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

Kedves Kérdező! A vizeletben észlelt cukor és genny miatt ajánlanám a vizsgálat kontrollját. A vizeletben cukor lehet cukorbetegség esetén, előzőleg túlzott mértékű cukor fogyasztásakor, veseműködés zavara esetén illetve ha az üveg, amiben a vizelet volt, nem volt tisztára mosva és előzőleg cukortartalmú élelem volt benne. A vashiány okozhat gyengeséget, fáradékonyságot, különösen, ha vérszegénységgel is jár (a vérkép eredményéről nem írt részleteket). Ennek rendeződéséhez, még ha viszonylag enyhe is, hónapok szükségesek. Az elvégzett vizsgálatokon felül terhesség lehetőségét is kizárnám.

Kérdés: 2014. május 07., 19:07; Megválaszolva: 2014. május 11., 21:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Beütöttem a fejem
Vérvétel eredménye