Nyirokcsomó áttét után

T.Doktor Úr! 2012.10.24.-én műtöttek nyelvdaganatra, a nyelvem alsó felszínén volt rosszindulatú daganat. Akkor a műtét után semmilyen kezelésben nem részesültem.2013.09.18.-án nyirokcsomó áttétben jelentkezett a nyaki részen daganat, amit kézi vizsgálat után szövettan és minden más vizsgálat nélkül azonnal megműtöttek.Radikális műtét volt, koponyacsonttól a nyakszűrőig minden életfunkcióhoz nélkülözhetetlen szervet kivettek, az egyba vért szállító artériát és a nyelvideget hagyta csak bent a professzor, minden mást, eret, ideget, izmot adaganattal együtt eltávolítottak. A műtét után 30 db sugarat kaptam fej-nyaki részre, mindkét oldalra, azóta 3 kontroll volt, és a szájsebészeti klinikán, meg az onkológián is, csak kézi tapogatós vizsgálat történ, ez alapjné tünetmentességet állapítottak meg. A sugár mellékhatásaként a nyakamon, az állam alatt egy nagy ödéma van, ami kemény, állítólag, ez meg fog maradni, ami igencsak idegesít engem, de ez legyen a legnagyobb bajom végül is. A kérdésem, miután szinte mindenki ezzel irritál engem, hogy miért nem küldtek se labor, se ct vizsgálatra, illetve sehova sem? Munka nem javasolt, mert oldószerrel nem érintkezhetek, és szobafestő vagyok.Legközelebb szept.24.-én kell mennem kontrollra mindkét helyre, addig sehova. Most szükséges lenne bármilyen gép, vagy vérvizsgálat, vagy megnyugodhatok, hogy egyenlőre rendben minden.Válaszát előre is köszönöm! Ui:gyógyszert sem szedtem semmit, a magas vérnyomásra szedett gyógyszereimen kívül.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

WEBBeteg szakértő válasza a nyelvdaganat, nyirokcsomó áttét, szájüregi laphámrák témában

A korrekt válaszadáshoz szükséges információk sajnos hiányoznak, mint pl. a primer tumor szövettana, a nyaki disszekció szövettana, hány nyirokcsomóban volt áttét. Valószínűleg laphámrákról van szó. A nyaki műtét 2013 szeptemberében volt, tehát 7 hónapja, és most tünetmentes. Vérképet biztos csináltak a műtétek során, egyébként a szájüregi laphámrákoknak semmilyen kimutatható jele ("tumor-markerje") nincs a vérben. A nyakról lehetne képalkotó vizsgálatokat végezni akkor, ha a vizsgálatnak valamilyen konzekvenciája van, és a kezelőorvos szükségesnek tartja elvégzését. dr. Nagykálnai Tamás

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. május 07., 16:29; Megválaszolva: 2014. május 09., 10:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem