Mi lehet a baj? Az orvos nem mondott semmit, és már több hónapja be van gyulladva a fogam

Ma lettek kész a vérvételi papírjaim, miszerint az Anti-streptolisin 0 tit. 399 IU/mL, a Rheumatoid factor 35 IU/mL, Vérsüllyedés 5 mm/ó, Fehérvérsejt Lymphocyta 24, 9%, Vörösvérsejt 3, 96 T/L, Vas 5, 7 umol/L! Ezek az értékek voltak megcsillagozva, én visszavittem a háziórvosomhoz, és ő kiírta a Ferrlecit oldatos injekciót amit vénásan akar beadni, és elküldött Reumatológiai szakrendelésre, őnök szerint annyira lényeges és fontos a vénás injekció és helyesen kezdi a kezelést vagy esetleg mi a bajom lehet mert semmit sem mondott! Egyébként asztmás vagyok és a fogam be van gyulladva már több hónapja folyamatosan maripent és algopirint kell szednem mert gennyezik, de nem merek a fogorvosomhoz menni mivel már több fogammal is helytelenűl járt el! A hátam egyre többször fájt és a háziorvos maripent írt ki mert állítólag hörghurutom volt, de azóta is fáj! Várom mihamarabbi válaszunkat! Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vashiány témában

Kedves Kérdező! A több hónapja begyulladt foga miatt számos probléma léphet fel, ilyen pl. az izületi fájdalom, izomfájdalom, a vérkép romlása, vashiányos vérszegénység, az AST emelkedettség. Nem helyes egy gennyesedő fogat olyan antibiotikummal kezelni hónapokon át, amitől nem múlik el a gyulladás. Ezeket általában gyökér kezelni kell, vagy ki kell húzni, ezt a fogorvos látja. Ha nem volt megelégedve a fogorvosával, keressen másikat, de ezt a problémát meg kell oldani, ha nem akarja, hogy az izületei, szíve, veséje tönkre menjen. A vashiányt valóban meg lehet próbálni először vaspótló tablettás kezeléssel, bár így lassabban javul a vérkép. Az Ön esetében a panaszok megszűnése és a vérkép javulása csak a fogászati probléma megoldása után várható. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. május 05., 19:06; Megválaszolva: 2014. május 07., 00:40
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem