Esemény utáni tabletta és a HPV oltás

Tisztelt Doktor úr/nő! A kérdésem a következő lenne: befolyásolja e az emesény utáni tabletta a HPV oltás hatékonyságát? A mai nap folyamán esemény utáni tablettát kellett használnom, holnap viszont a HPV 1. oltására kéne mennem az orvosomhoz. Azt szeretném megkérdezni, hogy még így is beadathatom az oltást, vagy várnom kéne vele? Ha várnom kéne vele, akkor mennyit? HPV vírus egyik veszélyesebb fajtáját diagnosztizálták nálam, ezért lenne fontos minél hamarabb megkapnom az oltást. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a esemény utáni tabletta témában

Az esemény utáni tabletta nem befolyásolja a HPV oltás hatékonyságát. A tablettának hormonális hatása van. A HPV oltás azt az immun folymatot indítja el, mely a vírus elleni védettséget kialakítja.

Kérdés: 2014. május 04., 13:35; Megválaszolva: 2014. május 04., 21:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvétel eredménye
viszkető ujj
Kedves Doktornő! Karácsony előtt pár nappal vettem észre, hogy a jobb kezem középső ujja, ott is a második ujjperc csontja érzékeny lett, picit...
Azi Sandoz
Lacsony Neutrophyl szám
Üdvözlöm! Voltam vér és vizelet vizsgálaton, csak ez a 3 sor mutat eltérést. Ezt melyik orvossal kell kivizsgáljam? ...
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali retropeitonealis...