Ismeretlen eredetű betegség

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 1 éve kezdődött ez a betegség amiről a mai napig nem derült ki, hogy mi. Lefogytam kb 10 kg-t 4 hónap alatt alig tudok enni gyenge vagyok. Asztmám is van ami szintén rosszabodott az utóbbi időben. Tavaly nyáron kezdődtek a kivizsgálások koponya ct-mr (szédülés miatt) ekg szív uh labor mrllkas rtg orr-fül-gége. Nem találtak különösebb eltérést allergián kívül. Pár napja újra elküldtek laborra mivel az utóbbi időben egymás után kapom el a fertőzéseket. Itt már a köv.eltérések voltak: Süllyedés 30 Fehérvérsejt 10.2 RDW 10.7 Neutrophyl sejtek 86.1 Limphocyta sejtek 10.6 Eosinophyl sejtek 0.0 Abszolut neutrophyl sejtszám 8.78 Abszolút lymphocita sejtszám 1.08 Abszolút eosinophil sejtszám 0.00 Glukose 6.67 Szérum triglicerid 0.52 Mennyiségi CRP 6.10 Az orvos szerint bakteriális fertőzés ezért újabb antibiotikum kúrát indított el. Várom mielőbbi válaszát mert a mindennapok is egyre nehezebbé válnak. Köszönöm. Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a fogyás témában

Kedves Kérdező! A laboratóriumi vizsgálatok során észlelt neutrophil/lymphocyta arány valóban bakteriális eredetű fertőzésre utal, de súlyos fertőzésről nem beszélhetünk, mivel, mind a CRP, mind a vörösvérsejtsűllyedés csak enyhe emelkedést mutat és lázat sem említett. Remélhetőleg az antibiotikum szedését követően panaszai mérséklődnek. A fogyás, étvágytalanság miatt mindenképpen további kivizsgálását javasolnám. Ha nem történt volna meg, akkor pajzsmirigyműködés vizsgálata ( TSH), mellkas röntgen, valamint gyomor-bélrendszeri vizsgálatát tartanám szükségesnek.

Kérdés: 2014. április 27., 11:11; Megválaszolva: 2014. április 29., 22:11
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem